Ir vėl troškinsime. Šį kartą kiaulienos kumpį.
Taigi, imame apie pusantro kilogramo kiaulienos kumpio, jį supjaustome dideliais gabalais (kokių 3-4 pirštų storio).
Nupjauname didžiąją dalį lašinių. Keletą gabaliukų paliekame su oda. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir kepame mėsą, kol joje ištirps riebalai.
Kol mėsa kepa, užverdame litrą vandens ir jame išmirkome 6-7 džiovintus aštriuosius pipirus. Kai pipirai pasidaro minkšti, juos prapjauname ir išimame kauliukus. Apkepintą mėsą dedame į storasienį puodą, ten pat dedame pipiriukus, beriame šaukštelį kumino, truputėlį raudonėlio ir mairūno, porą šaukštų raudonos saldžiosios paprikos, šiek tiek druskos (jos reikia nedaug – vieno/dviejų šaukštelių). Įdedame supjaustytą svogūną ir vidutinio dydžio morką.
Viską užpilame vandeniu (vandenį, likusį po pipirų mirkymo irgi pilame į puodą), kad apsemtų mėsą. Puodą uždengiame ir troškiname pusantros-dvi valandaa ant lėtos ugnies.
Baigus troškinti, mėsą išgraibome ir padedame šiltai. Padidiname ugnį ir išgariname vandenį (jo turėtų likti per du pirštus nuo dugno). Viską sutriname blenderiu.
Mėsą pateikiame su ryžiais, ant jos užpilame šiek tiek padažo.
Valgome.
Kaip jau minėjau, druskos reikia dėti nedaug, nes išgarinus vandenį, padažas gaunasi labai koncentruotas, todėl labai lengva jį persūdyti.
labai atsiprasau, bet man rodos pas pona labai maza keptuve 🙂
hmm..gal ir idomi ideja, visa kas liko sublenderiuoti ir padaryti padaziuka..pameginsime..
Bet tai 7 pipirai..ar nebus per ziaurus astrumas???
Neturėtų, tačiau skirtingi žmonės, skirtingai supranta aštrumą. Šiaip ilgai troškinant, pipirai švelnėja.
Kiek galvu iseis pavaisint sia sudetim