Pasiilgome kepto maisto. Taigi šį kartą į orkaitę keliaus kiaulienos nugarinė.
Jos reikės apie pusantro, dviejų kilogramų. Bet pirma darome pesto padažą. Į smulkintuvą dedame porą gerų saujų šviežių bazilikų lapelių, apie šimtą gramų tarkuoto parmezano, apie 50 gramų kedro riešutų, skiltelę česnako.
Šiek tiek susmulkinam, tada pilame alyvuogių aliejų (jo reikėtų nepagailėti) ir vėl smulkiname. Pesto konsistencija turėtų gautis tokia, kaip fotografijoje. Jei padažas per tirštas, pilame dar aliejaus.
Nugarinę supjaustome, taip, kad gautųsi kokių 2cm storio “išklotinė”.
Ant mėsos dedame šiek tiek plonai supjaustyto Čedario sūrio, greta tepame pesto padažą, tada suvyniojame ir surišame. Patepame balzamiko ir alyvuogių aliejaus mišiniu (paprasčiausiai sumaišome vieną dalį balzamiko acto ir vieną dalį alyvuogių aliejaus).
Viską kišame į 200 laipsnių orkaitę, kepame 30min, tada sumažiname temperatūrą iki 175 ir kepame dar 30min.
Pateikiame su bulvių koše ir salotomis (jų gali ir nebūti).
Valgome.
O kada nors darysit vengrishka guliasha?
Tai uzhteks jau tu guliashu!
nematau ten 20cm storio
nemata, kur parashyta 20cm storio 🙂
gautųsi kokių 2cm storio “išklotinė”.
chiukchia ne chitatel, chiukchia pisatel
Ar butu galima naudoti sitam receptui pesto padaza is parduotuves?
Taip, kdėl gi ne?