Patariu pasigaminti netgi tiems, kurie nemėgsta porų 🙂
Taigi, smulkiai supjaustome kokį 100gr kiaulienos šoninės.
Pakepiname ją šaukštelyje sviesto.
Kai šoninė paskrus ir išsiskirs taukai, dedame pjaustyto svogūno ir jį šiek tiek pakepiname. Verčiame ant viršaus supjaustytus 3-4 porus, beriame druskos ir pipirų, uždengiame ir sumažinę ugnį troškiname 15 – 20 min.
Kepimo skardą išklojame sluoksniuota tešla (puikiausiai tinka ir parduotuvinė), pilame ant viršaus patroškintus porus.
Viską užklojame kitu tešlos lakštu. Viršų patepame plaktu kiaušiniu ir šauname į 200C orkaitę.
Kepame apie 15-20 minučių (arba, kol tešla gražiai paruduos).
Pateikiame su garstyčių padažu (šaukštas Dižono garstyčių, du šaukštai acto, arbatinis šaukštelis alyvų aliejaus).
Valgome.
Greitas, lengvas ir skanus patiekalas. Pavyko puikiai. Aciu!