Šią savaitę nusprendėme pailsėti nuo rimtesnių kepimų. Todėl kokio nors įmantresnio receptuko nebus.
Tačiau vis tiek dūšelė kažko norėjo, tai prie alaus pasigaminome žirnių su spirgučiais.
Taigi, imame 600gr žirnių ir juos užmerkiame parai. Galima mirkyti ir trumpiau, bet bent puse paros reikėtų.
Dedame žirnius į molinius indelius (tokius, kur gaminame čenachus ir panašų gėrį), pilame mėgstamų prieskonių. Aš dėjau trintas džiovintas aitrias paprikas ir po pusę šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų dėl spalvos.
Druskos dedame tik tokiu atveju, jei rūkyta šoninė, iš kurios vėliau darysime spirgučius, nėra labai sūri. Užpilame viską šaltu vandeniu – kad apsemtų žirnius ir uždengę šauname valandai į 200 laipsnių orkaitę. Kai žirniai jau beveik minkšti, pakepiname šoninę ir didelę galvą smulkiai pjaustyto svogūno. Šoninė turėtu būti gana riebi, kad taukai susigertų į žirnius.
Visą šitą gėrį dedame ant žirnių viršaus ir kepame orkaitėje dar apie pusę valandos, – jei vanduo pilnai išgaravęs, truputėli įpilame, kad žirniai neperdžiūtų.
Pabarstome smulkintais svogūnų laiškais.
Valgome 🙂
Viskas labai skanu, tokius dar studentavimo metu Kauno Rambyne valgydavom prie alaus, tik vienintelis dalykas mano skoniui nelabai – žali laiškai pabaigai, su alumi man asmeniškai pjaunasi 🙂
Jų reikia dėti labai nedaug. Kad jaustųsi kvapas. Be to labai gražiai atrodo žalia spalva 🙂
nu cia jau man nebus ir sita pasigaminti… (manau). Bandysiu greitu laiku tikrai…
Aciu labai uz recepta! siandien vakare su drage gaminsim. Skanausim su alum! 🙂
Skanaus! Tikiuosi, liksite patenkinti.
o as pats bandysiu pirma kart gaminti zirnius su spirgiais .jau uzmerkiau. vaiksciodamas po parduotuve JAV netycia pamaciau zirniu ir nusipirkau :), net nezinojau ar darysiu. radau labai paprasta recepta ir pabandysiu.Aciu