Pata hamonado – saldi kiaulės koja filipinietiškai

Eksperimentui reikės priekines kiaulės kojos dalies iki kelio. Paprašykite, kad parduotuvėje arba turguje ją sukapotų 3-4 pirštų pločio gabaliukais. Mažesnius gabaliukus žymiai lengviau maišyti.

Kiaulieną dedame į puodą ir užpilame pusantros, dviem stiklinėmis ananasų sulčių. Naudokite sultis ne iš pakelių, o iš konservuotų ananasų skardinių. Ten pat pilame pusę stiklinės tamsaus sojų padažo ir vandens, kad mėsa būtų apsemta. Atidedame bent valandai, kad mėsa šiek tiek pasimarinuotų.

Statome puodą ant ugnies, įmetame lauro lapą, kokias keturias sutraiškyto česnako skilteles, šiek tiek nemaltų juodųjų pipirų, porą šaukštelių rudojo cukraus bei anyžiaus žvaigždutę. Užverdame ir sumažinę ugnį iki mažos burbuliacijos, troškiname porą valandų. Nugriebiame susidariusias putas.

Kai jau mėsa išsitroškina ir krenta nuo kaulo, padidiname ugnį ir išgariname vandens likučius. Skystis turėtų stipriai sutirštėti, ir išmaišius jame mėsą, ši pasidengia saldžia, lipnia plutele.

Pateikiame su ryžiais.

Valgome.

 

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *