Imame pakelį lęšių (apie 350gr). Spalvą renkamės sau patinkančią. Mes darėme su juodais. Lęšius mirkome parą.
Nusilupame vieną didelę morką, svogūną, keletą česnako skiltelių.
Į puodą pilame išmirkusius lęšius, užpilame vandeniu, kad apsemtų per 2-3 pirštus. Užverdame. Nugriebiame putas.
Dedame supjaustytas morkas, svogūną, sutraiškytas česnako skilteles. Pilame šaukštelį kumino, porą šaukštelių saldžios raudonos paprikos miltelių, žiupsnelį druskos, didelį šaukštą kario miltelių, šiek tiek maltos aitriosios paprikos. Pilame daržovių sultinio (koki puoduką), – galima naudoti daržovių sultinio miltelius, tada reikės gero sriubos šaukšto miltelių. Sumažiname ugnį ir verdame apie 40 minučių, – vandens turi likti nedaug, sriuba turi pradėti tirštėti.
Kai lęšiai visai suminkštės, puodą nuimame nuo ugnies ir viską pertriname mikseriu. Triname, kol pasieksime norimą konsistenciją. – galima paruošti vienalytę trintą sriubą, o galima paplakti kiek trumpiau, kad dalis lęšių liktų sveiki.
Pateikiame su skrudinta balta duona.
Valgome.
O lešiai tai kokia tai ankštinė kultūra? Kaip žirniai? Ar tarybiniais laikais buvo jų kaži?
Buvo ir tarybiniais, skoniu šiek tiek primena žirnius. O ir išvaizda panaši į suploto žirnio. Šeima ta pati.
Lęšių pakelyje tai tikrai ne 600 g, o 250 g 🙂 neklaidink žmonių, bo iš tokio kiekio 600 g tai čia visą armiją pamaitint galima.
Kuo daugiau, tuo skaniau! Pataisyta.
Tai pataisyk darsyk 🙂 Vakar Maximoj pažiūrėjau konkrečius pakelius, tai ten 350 g. O šiaip mano recepte tiesiog buvo parašyta 2 stiklinės lęšių.