Tam mums reikės kilogramo kiaulienos mentės. Pašaliname riebalus, jei tokie yra, mėsą supjaustome stambiais gabaliukais (apie tris cm).
Pakepiname ant keptuvės ir dedame į puodą.
Toje pačioje keptuvėje paskrudiname stambiai pjaustyta dešrą.
Labiausiai tinka “Chorizo” dešra, tačiau tokios niekur neradau, taigi naudojau kažkokią rūkytą lietuvišką. Kai dešra paskrunda, beriame smulkiai pjaustytą didelį svogūną ir kokias tris sukapoto česnako skilteles.
Pakepiname, kol svogūnai šiek tiek pageltonuos.
Viską pilame į puodą ant pakeptos mėsos. Ten pat dedame kokius 400gr trintų pomidorų, stiklinę raudono sauso vyno, nedidelį žiupsnelį raudonėlio, porą šaukštelių raudonos saldžios paprikos.
Užpilame verdančiu vandeniu, kad viską gerai apsemtų ir uždengę šauname į 170 laipsnių orkaitę dviem valandom.
Praėjus dviem valandom dedame pora stiklinių per naktį mirkytų pupelių ir vėl paliekame troškintis valandą.
Pateikiame su bulvių koše.
Valgome.
Reikes kada pabandyt. Dėl dešros tai turbut neradai nes ji vadinasi Chorizo 🙂
Tiesa sakant, labai nesiaiškinau, kaip ji verčiasi lietuviškai. Ieškojau dešros originalo užrašu.