Raudonoji jautiena

Kilogramą jautienos supjaustome vidutiniškais gabaliukais. Smulkiai supjaustome pusę nedidelio imbiero bei 3-4 česnako skilteles. Imbierą ir česnaką dedame į keptuvėje įkaitintą aliejų ir pakepiname porą minučių.

Sudedame pusę mėsos ir apkepiname, kol ši apskrus.

Mėsą išgriebiame ir dedame į puodą.

Apkepiname likusią jautieną kartu su pora supjaustytų vidutiniško dydžio svogūnų. Viska verčiame į puodą, pilame dvi stiklines vandens, pusę stiklines švelnaus sojų padažo, ketvirtį stiklinės tamsaus sojų padažo, ketvirtį stiklinės Chereso, 3 -4 anyžiaus žvaigždeles, cinamono lazdelę, porą šaukštelių rudo cukraus, galima įmesti keletą džiovintų čili pipiriukų.

Nustatome mažą ugnį ir troškiname apie valandą.

Po valandos dedame 5 smulkintus “Šitake” grybus (prieš tai juos reikėtu bent pusvalandį pamirkyti, o prieš pjaustant, nugręžti) ir porą stambiai pjaustytų morkų.

Troškiname apie pusę valandos, arba kol skystis išgaruos, o morkos pasidarys minkštos.

Pateikiame su šviežiomis daržovėmis.

Valgome.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *