Tai, turbūt vienas labiausiai nusisekusių eksperimentų. Periodiškai pasiruošiame, nes gaminimas užtrunka nedaug laiko, o patiekalas gaunasi labai gardus.
Taigi, mums reikės apie pusės kg kiaulienos išpjovos (galima naudoti ir jautienos). Mėsą supjaustome plonomis, poros mm juostelėmis. Dedame į indą, apšlakstome sojos padažu (aš naudojau tamsųjį), viską gerai išmaišome ir paliekame marinuotis porą valandų. Pamarinavę į ant mėsos pilame vieną suplaktą kiaušinį ir geras 3-4 saujas miltų. Viską gerai išmaišome.
Mėsos gabaliukus dedame į įkaitintą aliejų ir paskrudiname iš visų pusių. Jei turite fritiūrinę – dar geriau. Apskrudintą mėsą dedame į šalį.
Į nedidelį puodą pilame stiklinę vyno acto, stiklinę rudojo cukraus, šaukštą sojų padažo ir porą šaukštų kečiupo. Viska viriname ant mažos ugnies, kol padažas pasidarys tirštas, o actas beveik išgaruos.
Padažą pilame į keptuvę, ten pat pilame dvi stiklines vandens, viską išmaišome ir palaukiame, kol užvirs. Beriame dvi dideles, juostelėmis pjaustytas morkas. Pakepame penkias minutes.
Ant viršaus beriame kelias juostelėmis pjaustytas saldžiąsias paprikas. Pakepiname dar penkias minutes (jei per tą laiką vanduo išgaruoja, įpilame dar šiek tiek).
Dedame didelį smulkiai pjaustytą svogūną, pakepiname keturias minutes, tada suberiame mėsą, gerai viską išmaišome. Palaukiame, kol mėsa sušils.
Pateikiame su ryžiais.
o vyno actas raudonas ar baltas ?
Koks po ranka pasitaiko. Aš naudojau raudoną. Tačiau puikiai gaunasi net ir su obuolių actu.
Nus, šitą receptą degustuočiau kai minimum x2 į savaitę. AJJJJJJ, kaip skanu buvo! :)~~~~~~~~~~~
Sudomino, reikia isirasyti i ToDo sarasiuka 🙂
O galima taip pat, tik vištieną ruošti? 🙂
Žinoma!
na, bandysim, bet turiu tik ryžių acto…gal tiks..
Daug kiniškos kiaulienos ir vištienos receptų esu išbandžiusi, bet tokio nevykusio rezultato dar niekada nemačiau, nors viską dariau tiksliai pagal receptą… Padažas per skystas, jo per daug, skonis šiaip sau.
Sutinku su Viktorija
stikline cukraus? cia kiek gramu?