Susigalvojome, kad jau atėjo laikas pasigaminti steiką. Darysime New York stiliuku, nes negavome brandintos jautienos išpjovos. Tikri steikai gaminami iš minkščiausios jaučio dalies – išpjovos. Ji karviuke yra labai nedidele, taigi kainuoja žymiai daugiau už kitas kūno dalis. Tarp kitko reikia paminėti, kad išpjovos būna ne tik pas karvinių šeimos gyvulius. Galima daryti ir kiaulienos steiką, – kartais galima gauti kiaulienos išpjovos. Bet kiauliškąjį variantą nelabai pavadinsi “bifšteksu”, gal labiau “porkšteksu”. Na, užteks pamąstymu šia tema. Gaminam.
Imame apie kilogramą atvėsintos jauno buliuko nugarinės. Supjaustome dviejų, dviejų su puse pirštų storio gabalais. Aptepame aliejumi ir padedame geram pusvalandžiui pastovėti. Jokiu būdu nedruskiname! – mums nereikia, kad mėsa išleistu sultis, kai ją kepsime.
Nusiplauname keletą šviežių bulvių, suvyniojame jas į foliją ir dedame į 200C orkaitę kokioms 40min.
Kai bulvės iškepa, padedame jas kur nors šiltai (kad ir į puodą). Susirandame storą ketaus keptuvę (jokie “Tefaliai” ir panašus žvaigždžių metalo skardiniai rakandai netinka). Kai keptuvė įkais (ugnį statome iki maksimumo), dedame ant jos mėsą. Kepame po dvi minutes kiekvieną puse. Jokiu būdu nevartykite, – padekite ant keptuves ir kentėkite dvi minutes, tada apverskite. Apkepusiąją dalį pabarstykime druska ir juodaisiais pipirais.
Apskrudintą mėsą dedame ant kepimo skardos ir šauname į maksimaliai įkaitintą orkaitę 3-5 minutėm (priklausomai, kokio tipo steiką mėgstate).
Pakepinę orkaitėje, mėsą suvyniokite į kepimo foliją ir palikite pabręsti kokis penkias minutes.
Pateikiame su troškintomis daržovėmis ir kepta bulve.
Valgome.
rašai, kad negalima judinti, o raštas ant kepsnio rodo kitaip
Nerealiai skaniai gavos ir daug laiko neuzima.man patiko tik pridejau daugiau prieskoniu pagal skoni 😉
Sveiki, ar kiaulienos steika tokiu pat principu gaminama?