Lietuviui, žodelis “kebab” labiau asocijuojasi su ant blyno pripjaustyta mėsa, daržovėmis bei majonezu. Iš tikrųjų, “kebab” reiškia mėsos patiekalą. Lietuviškasis greito maisto variantas, pilnai turėtų vadintis “kebab roll’u”.
Na, o mes gaminsime turkišką troškinuką. Tikrasis šio patiekalo variantas daromas moliniuose induose, užkimštuose duonos tešla ir troškinamas krosnyje. Paskui puodas sudaužomas, idant “prisikasti” iki troškinuko.
Man, kažkaip molinio puodo pasidarė gaila, o ir krosnies neturiu, taigi bandysiu pritaikyti gaminimo eigą paprastam europiečiui.
Supjaustome kokius 600 gr. jautienos nugarinės, penkis vidutinio dydžio pomidorus, dvi dideles žalias paprikas.
Viską verčiame į puodą, padruskiname, pabarstome juodaisiais pipirais. Įmetame 8-10 smulkintų česnako skiltelių ir apie 50gr sviesto.
Uždengiame ir šauname į 250C orkaitę valandai. Maišyti nereikia, papildomo vandens pilti – irgi ne.
Pateikiame su balta duona.
Valgome.