Naminiai makaronai su truputėliu Kinijos

Taigi, reikia pasigirti per šventes gauta dovana – makaronų ir Ravioli darymo mašinėle.

Apie makaronų tešlą daug nesismulkinsiu. Receptų pilnas Internetas. Aš naudojausi prie mašinėles pridėta instrukcija ir suminkiau 500gr miltų (deja neturėjau “kietųjų” kultūrų miltų, skirtų makaronams, todėl tešla vis tiek šiek tiek lipo) ir 4 kiaušinius. Tešla turi gautis labai kieta, permatoma. Minkyti ją gana sunku. Jei matote, kad ji dar limpa, – įdėkite miltų. Jei tešla byra – įpilkite šiek tiek šalto vandens.

Iš tešlos pasigaminame makaronus. O jei tingite – puikiausiai tiks parduotuviniai (geriausiai platūs “Tagliatelle”) giminaičiai. Makaronus atidedame į šalį – tegu džiūna.

Juostelėmis supjaustome vieną/pusantros didelės morkos. Susmulkiname 150gr šampinjonų. Plonais griežinėliais supjaustome kelis vidutinio dydžio svogūnus. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame morkas ir pakepiname 5 minutes, tada dedame svogūnus ir pakepame dar porą minučių. Suverčiame grybus ir, maišydami ant mažos ugnies išgariname iš jų vandens perteklių (apie 15min). Pabarstome aštriais raudonaisiais pipirais. Jeigu norite ne vegetariško varianto, įdėkite šiek tiek pjaustytos keptos vištienos arba kalakutienos.

Išverdame makaronus, nupilame nuo jų vandenį. Makaronus krauname ant daržovių, pilame apie trečdalį stiklinės sojos padažo. Viską gerai išmaišome.

Pateikiame su šviežiais svogūniukų laiškais.

Valgome

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *