Prancūziška svogūnų sriuba

Labai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas.

Kilogramą svogūnų susmulkiname. Puode ištirpiname apie šimtą gramų sviesto.

Suverčiame svogūnus ir dažnai vartydami kepiname ant vidutinės ugnies 30 minučių.

Ant viršaus supilame litrą jautienos sultinio,  porą litrų vandens, nepilną stiklinę balto, sauso vyno. Beriame du šaukštelius maltų juodųjų pipirų. Porą šaukštelių druskos. Uždengiame ir verdame ant mažos ugnies apie valandą. Patikriname, ar užtenka druskos.

Orkaitėje paskrudiname baltos duonos riekeles.

Sriubą išpilstome į karščiui atsparius indelius, ant viršaus dedame paskrudintą duoną ir viską gausiai apiberiame sūriu (naudojome Čedario sūrį).

Indelius statome į orkaitę ir palaukiame, kol sūris apskrus.

Valgome.

 

Tags :

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *