Naminės dešrelės su pankoliais

Niekada neatsisakau sudalyvauti ir išbandyti kokį nors naują patiekaliuką. Taigi šiandien gaminame pas Artūrą ir Liną.

Taigi, stambiai susimalame kokius 600gr. kiaulienos mentės, bei porą svogūnų. Beriame šaukštelį su kaupu pankolių sėklų, juodųjų pipirų, druskos. Viską gerai išmaišome ir statome į šaldytuvą valandai.

Atšaldytą mėsą kemšame į išplautas plonąsias kiaulių žarnas. Kimšimui geriausia naudoti tam skirtą įrenginį, nes abejoju, ar be jo kas pavyks 🙂

Nuplauname kilogramą bulvių ir supjaustome jas ketvirčiais (neskutame). Bulves verčiame į verdantį vandenį ir paverdame 5 minutes. Nupilame vandenį.

Keletą šaukštų aliejaus sumaišome su keletu šaukštelių malto kumino, čili, bei juodaisiais pipirais, druska, puse šaukštelių kmynų. Mišiniu apipilame bulves ir gerai išmaišome.

Beriame į kepimui skirtą skardą.

Dešreles apvyniojame plonai pjaustyta šonine ir  sudedame į orkaitę ant grotelių. Kepame kartu su bulvėmis apie 40min 180C temperatūroje.

Pateikiame su troškintais šviežiais kopūstais.

Valgome.

 

About the Author

2 thoughts on “Naminės dešrelės su pankoliais

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *