Niekada neatsisakau sudalyvauti ir išbandyti kokį nors naują patiekaliuką. Taigi šiandien gaminame pas Artūrą ir Liną.
Taigi, stambiai susimalame kokius 600gr. kiaulienos mentės, bei porą svogūnų. Beriame šaukštelį su kaupu pankolių sėklų, juodųjų pipirų, druskos. Viską gerai išmaišome ir statome į šaldytuvą valandai.
Atšaldytą mėsą kemšame į išplautas plonąsias kiaulių žarnas. Kimšimui geriausia naudoti tam skirtą įrenginį, nes abejoju, ar be jo kas pavyks 🙂
Nuplauname kilogramą bulvių ir supjaustome jas ketvirčiais (neskutame). Bulves verčiame į verdantį vandenį ir paverdame 5 minutes. Nupilame vandenį.
Keletą šaukštų aliejaus sumaišome su keletu šaukštelių malto kumino, čili, bei juodaisiais pipirais, druska, puse šaukštelių kmynų. Mišiniu apipilame bulves ir gerai išmaišome.
Beriame į kepimui skirtą skardą.
Dešreles apvyniojame plonai pjaustyta šonine ir sudedame į orkaitę ant grotelių. Kepame kartu su bulvėmis apie 40min 180C temperatūroje.
Pateikiame su troškintais šviežiais kopūstais.
Valgome.
O kaip tas tavo kimsimo irenginys atrodo?
Nieko mandro ten nėra. Paprasčiausia mėsmalė su antgaliu dešroms.