Ukrainietiški barščiai ypatingi savo tirštumu ir riebumu. Nuo mums įprastų rusiškų dar skiriasi tuo, kad į juos dedamos bulvės bei kopūstai.
Imame dideli puodą. Į jį metame porą šimtų gramo jautienos su kaulu ir pusę kilogramo riebios kiaulienos (su storesniu lašinuko sluoksniu). Užpilame vandeniu, įmetame keletą juodųjų pipirų, vieną lauro lapelį, porą šaukštelių druskos. Viską verdame pusantros valandos. Virimo metu nugriebiame putas.
Imame keletą vidutinio dydžio šviežių burokų, juos nulupame ir supjaustome šiaudeliais.
Burokus metame į kitą puodą, ant viršaus suberiame vieną smulkiai pjaustytą svogūną, dedame pora šaukštelių pomidorų pastos. Ir viską apkepame ant mažos ugnies apie 10min. Kepimui naudokite kiaulės taukus.
Nuskutame vieną didelę morką, supjaustome šiaudeliais ir apkepame ant sviesto.
Iš sultinio išimame išvirusią mėsą. Suberiame ketvirtadalį nedidelio pjaustyto kopūsto, vieną didelį pomidorą. Paverdame 10 minučių.
Sudedame likusias daržoves (morkas, burokus), taip pat 4-5 vidutinio dydžio kubeliais pjaustytas bulves. Verdame, kol daržovės suminkštės. Prieš pat pabaigą sudėkite virtos mėsos gabaliukus.
Pateikiame su grietine, apibėrę petražolėmis bei duona ir česnaku.
Valgome.
cool
Came here via the majestic12 website and not expecting this. How wonderful! I have been living in Russia for a while now and wondered how this was prepared. Now i know and will definately have a go at this with your easy to use guide. Thanx! I love Lithuania by the way. Have spent several months holidaying in your country. Maybe even a year altogether. Labai aciu!
Sveiki. Jau antrą kartą verdu pagal šitą receptą. Gaunasi nuostabiai. Tik aš dar troskinant burokus acto įpilų, kad burokai neprarastų spalvos. Ir dar pabaigoje pagal skonį. Mėgstu rugštelę. Ačiū už puikius receptus.