Ko gero mano mėgstamiausias keptos vištos receptas.
Taigi, sumalame šaukštelį juodųjų pipirų, dedame pora šaukštelių druskos bei raudonos saldžiosios paprikos miltelių. Gerą žiupsnį kmynų. Šiuo mišiniu įtriname vištą iš išorės ir vidaus. Leidžiame pasimarinuoti porą valandų.
Supjaustome skiltelėmis vieną didelį obuolį, jei višta didelė, imame kelis obuolius.
Įkaitiname orkaitę iki 200C. Vištos krūtinėlės odą įpjauname ir po ja pakišame porą šaukštelių sviesto. Vištą kemšame obuoliais ir, kiek liko vietos džiovintomis slyvomis be kauliukų. Užrišame. Vištos viršų apiberiame keliais žiupsniais rudojo cukraus ir šauname į orkaitę pusei valandos.
Praėjus pusvalandžiui greta vištos dedame aliejuje, kumine ir druskoje apvoliotas bulvių puseles. Kepame toliau, kokias 45 minutes. Pateikiame su šviežiomis salotomis.
Valgome.
Kodęl nėra valgymo nuotraukos?
nespeja fotikas tokiu trumpu ishlaikymu daryt 🙁
suryjama greiciau nei nufotkinama?
uhu:)
Uhu!