Kaip jau skelbia pavadinimas, šis receptas bus skirtas ne žaliavalgystės šalininkams.
Kaip paaiškėjo beieškant teisingų “T-bone” steikų, – Lietuvoje jų nėra. Mūsų mėsininkai mėsą pjausto pagal nuo sovietmečio likusias tradicijas ir nepripažįsta imperialistinių kiaulių išmonių.
Taigi steikai bus L-bone.
Kaip tai daroma:
Perkame norimą kiekį steikų. Storis – apie du pirštai. Mūsiškių kiekvienas svėrė apie 700gr. Mėsą palaikome valandėlę kambario temperatūroje, tada abi puses įtriname druska ir pipirais.
Gerai įkaitiname storasienę keptuvę. Steikus patepame aliejumi ir pakepame abi puses po porą minučių. Vartyt nevartome. Nepanikuojame. Tik padedame ant keptuvės ir palaikome vieną ir kitą puselę po 2 minutes.
Pakepintus steikus, dedame ant skardos ir šauname i 175C orkaitę 10-15min (priklausomai nuo norimo steiko gatavumo).
Mes kepėme 13minučių, taigi gavosi “medium”. Ištraukę palaikome apie penkias minutes.
Kol mėsa guli orkaitėje, pasigarinam daržovių. Mūsų atveju – brokolių.
Patariu negaminti jokių sunkių garnyrų, tokių kaip visų pamėgtos bulvės, kečupas ir majonezas – mėsos šmotai tikrai dideli ir juos reikia valgyti vienus.
Pateikiame ant lėkštės.
Valgome.
Kur mėsą pirkai? 🙂
Seilės kaupiasi į foto žiūrint 🙂
Laisvės turguje
o kokia čia mėsa?
Jautiena, zhinoma
Bet su kaulu, taigi kuri dalis čia?
http://en.wikipedia.org/wiki/T-bone_steak