Netyčia užmačiau dokumentinį filmuką, kuriame buvo gaminamas šis patiekalas. Labai sudomino. Taigi:
Imame pusę kilogramo jautienos, avienos (arba maišome per pusę). Sumalame. Dedame vidutinį smulkiai pjaustytą svogūną. Šaukštelį druskos, šaukštelį malto kumino, porą šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių, šaukštelį juodųjų bei aitriųjų pipirų. Beriame po saujelę smulkiai sukapotų petražolių ir kalendros lapelių.
Viską gerai išminkome. Iš šio mišinio darome nedidelius (1.5-2cm) dydžio kukulius.
Padažui supjaustome kilogramą pomidorų, prieš tai pašalinę sėklytes.
Pomidorus dedame į gilesnę keptuvę (deja, specialaus molinio, šiam reikalui skirto indo nepavyko gauti). Ten pat krauname vieną smulkiai kapotą svogūną, porą susmulkintų česnako skiltelių, po pusantro šaukštelio kumino, druskos, saldžios paprikos bei pipirų, šiek tiek aitrios paprikos. Taip pat po pusę saujos kapotų petražolių bei kalendros. Įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Troškiname ant vidutinės ugnies apie 15min. Kai pomidorai suminkštėja, juos sutriname.
Į padažą dedame mėsos kukulius, pilame apie pusę stiklinės vandens ir troškiname kokias 45 minutes. Įmušame 3 kiaušinius ir patroškiname dar 10 min. Prieš pat galą, keptuvę atidenkime ir leiskime padažui sutirštėti.
Patiekalas pateikiamas tame pačiame inde, kuriame buvo gaminamas. Valgytojai su turkiška duona (arba paplotėliais) kabina maistą tiesiai iš keptuvės.
Taigi, valgome.
Atrodo labai skanus receptas, tikrai isbandysime.