Šiaip ar ne taip, bet moliūgų metas. Taigi pasigaminkime ką nors saldaus.
Pradėkime nuo kremo:
Išsukam 200g sviesto, sumaišome jį su 400g varškės, 150g kondensuoto pieno ir įdedame šaukštelį vanilinio cukraus.
Statome į šaldytuvą, kol gaminsime tešlą:
Išsukame 5 kiaušinių trynius su stikline cukraus, šaukšteliu valgomosios sodos. Dedame po pusę šaukštelio gvazdikėlių, muškato riešuto, kvapiųjų pipirų, malto imbiero. Vieną valgomąjį šaukštą cinamono. Pilame 0,5l moliūgų tyrės, dedame valgomąjį šaukštą citrinų sulčių, nepilną stiklinę miltų (taip maždaug be ketvirtadalio). Viską gerai išmaišome. Atlikusius kiaušinio baltymus suplakame iki standžių putų. Įmaišome į tešlą.
Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi, ištepame sviestu ir apiberiame miltais. Tešlą išpilame plonu sluoksniu ant popieriaus.
Šauname į 190C orkaitę ir kepame 7-10 minučių. Priklausomai nuo tešlos storio ji keps ilgiau arba trumpiau – patikrinkite būseną su mediniu pagaliuku pradūrę tešlos centrą. Jei tešla prie pagaliuko neprilipo – vadinasi iškepė.
Dabar atsakingas momentas:
Ištraukę tešlą, pavėsiname ją apie 10min, tada apverčiame ant drėgno rankšluosčio, suvyniojame ir vėsiname dar 20min.
Tešlą ištiesiame, ištepame kremu ir susukame (rankšluosčio nebereikia, nebent jį valgysite).
Apvyniojame plėvele ir dedame į šaldytuvą porai valandų.
kaip pasigaminti moliugu tyre ar deti cukraus ir kiek