Tai va,
atsitiko neįtikėtina sėkmė ir geri žmonės atvežė visą maišą jalapeno pipirų. Nusprendėm valgyti įdarytus.
Imame pusę kilogramo liesos jautienos. Ją sumalame ir pakepame ant aliejaus. Ant viršaus verčiame nedidelį smulkiai supjaustytą svogūną, dar šiek tiek pakepame.
Beriame šaukštelį juodų maltų pipirų, porą šaukštelių malto kumino. Druskos pagal skonį.
Pilame stiklinę vandens, bei porą šaukštų pomidorų pastos. Uždengiame ir troškiname apie 20min.
Atidengiame ir nugariname vandenį. Atidedame į šalį, kad mėsa šiek tiek atauštų.
Jalapenus įpjauname išilgai ir iš vidaus išimame sėklas – jas nesunku pašalinti pakišus pipirą po šaltu tekančiu vandeniu.
Sutarkuojame kokį 200g Čedario sūrio. Sumaišome su atvėsusia mėsa.
Kemšame jalapenus.
Kimštus pipirus išdėliojame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir kepame 200C orkaitėje apie 20 min. Tiems, kurie bijo, kad kepti jalapenai yra “labai baisu ir aštru” ir po jų pavalgymo “niekada nebebūsite tokie, kokiais buvote”, galiu nuraminti, – iškepę pipirai tampa romūs ir saldūs.
Pateikiame su išsukta neriebia grietine, sumaišyta su česnaku ir, jeigu turite šviežiomis petražolėmis.
Valgome.