Kažkaip senokai nerašiau. Pats laikas pralaisvinti fotoaparato kortelę.
Taigi, dėmesio, – karštos salotos.
Pirma ruošiame padažą.
Poroje šaukštų alyvuogių aliejaus pakepame porą smulkinto česnako skiltelių. Ištirpiname vieną šaukštą medaus. Įpilame porą šaukštų Balzamiko acto. Pastatome atvėsti.
Keptuvėje (be aliejaus), orkaitėje, arba ant grilio pakepame ketvirčiais pjaustytas paprikas, kelis nedidelius griežinėliais supjaustytus baklažanus bei cukinijas.
Daržoves sudedame į indą, sumaišome su acte lengvai pamarinuotais raudonaisiais svogūnais, “Iceberg” salotų lapais, užpilame atvėsusį padažą.
O dabar, metas kūrybai:
Jei norite visiškai vegetariško varianto, dedate fetos sūrio. Tokiu atveju nereikės į salotas dėti druskos.
Man labiausiai patinka šios salotos su lengvai pakeptos, jautienos juostelėmis (1 cm storio jautienos gabaliukus pakepame iš abiejų pusių po pusę minutės, pabarstome druska bei pipirais ir supjaustome riekelėmis).
Pateikiame su šviesia itališka duona.
Valgome.
Neblogai. Reikės paragauti.