Šviežių baravykų sriuba

Nors ruduo jau ir baigėsi, tačiau, vis tiek įdėsiu receptuką.

Mums reikės litro nuvalytų šviežių (arba šaldytų) baravykų. Puikiai tinka ir raudonviršiai.

Stambiai supjaustome 3 saliero stiebus, 3 morkas. Pakepiname puode ant sviesto kartu su lauro lapu, smulkinto česnako skiltele ir keliais juodais pipirais. Užpilame pora litrų vandens, įdedame druskos, įmetame nuluptą, bet nepjaustytą svogūną. Verdame ant neaukštos ugnies apie valandą.

DSCN7242DSCN7244DSCN7247DSCN7249

Daržovių sultinį nukošiame.

DSCN7251

Svieste pakepiname baravykus. Dedame į sultinį. Ten pat krauname tris kubeliais supjaustytas vidutinio dydžio bulves. Verdame, kol bulvės suminkštės.

DSCN7256

Pateikiame su grietine ir šilta česnakine duona.

DSCN7261

Valgome.

Tags :

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *