Neseniai pradėjau mėgti barbekiu padažą. Gal dėl to, kad galų gale atradau sau patinkantį, kuris netrenkia degutu, o ir skonis kažkoks natūralesnis.
Taigi, bandom lėtapuodinti šonkaulius.
Imam kokį pusantro kilogramo neriebių kiaulienos šonkaulių, juos įtriname česnako milteliais, ruduoju cukrumi ir malta saldžia paprika. Palaikome šaldytuve porą valandų.
Dedame į lėtapuodį ir supilame visą buteliuką BBQ padažo. Taip, kad šonkaulius pilnai uždengtų.
Statome ant žemos temperatūros ir lėtapuodiname 8 valandas.
Ištroškintus šonkaulius dedame į įkaitintą orkaitę, įjungiame grilį ir pakepiname kokias 10 min. Štai toks greitai paruošiamas, lėtai gaminamas patiekalas.
Valgome.