Dauguma žmonių nepakenčia ančiuvių. Nelabai suprantu, kodėl. Mėgstu retkarčiais užsidėti jų ant riekelės čiabatos ir pašlakstęs citrinos sultimis suvalgyt – nėra nieko skaniau!
Spagečius su ančiuviais bandžiausi pirmą kartą ir, galiu pasakyt, gaminsiu dažniau.
Taigi, supjaustome vieną didelę saldžią papriką ir vieną vidutinio dydžio svogūną.
Svogūną pakepiname alyvuogių aliejuje, sudedame papriką. Pakepame 5 minutes.
Verčiame skardinę smulkintų pomidorų savo sultyse.
Patroškiname 15min. Nusunkiame vieną indelį ančiuvių, ančiuvius supjaustome.
Beriame juos į keptuvę ir patroškiname dar 10min.
Dedame saują supjaustytų juodųjų alyvuogių, porą šaukštų kaparelių. Palaikome ant ugnies kokias 5min.
Pateikiame su virtais spagečiais.
Valgome.
Och yeah… 🙂