Šis nuostabus prancūziškas patiekalas skanus tiek šiltas tiek ir šaltas. Dar skanesnis tampa, jei pašlakstai jį keliais lašais Tobasco padažo.
Pirma gaminame tešlą:
Sumaišome 50gr sviesto su 200gr miltų, beriame po nepilną šaukštelį druskos ir cukraus, dedame šaukštą grietinės, įmušame kiaušinį. Išminkome iki vienalytės masės. Šia tešla plonai išklojame kepimo formą ir statome į šaldymo kamerą.
Kol tešla vėsta, smulkiai supjaustome nedidelį svogūną. Jį pakepiname ant sviesto.
Dedame 300gr supjaustytų šampinionų.
Juos pakepame tol, kol pradės ruduoti. Ant viršaus verčiame 400gr nuplautų špinatų, dedame žiupsnelį druskos ir pipirų, įtarkuojame šiek tiek muškato riešuto. Troškiname, kol špinatai suminkštės ir išgaruos vanduo.
Kai tešla pilnai sušąla, ištraukiame ją iš šaldytuvo. Dedame sluoksnį tarkuoto Čedario sūrio (apie 200gr).
Ant sūrio krauname grybus su špinatais.
Viską uždengiame dar kokiu 150gr Čedario sūrio.
Suplakame vieną kiaušinį su trečdaliu stiklinės pieno ir užpilame sūrį. Papuošiame plonomis paprikos juostelėmis.
Kepame 195 laipsnių orkaitėje apie 40min. Iškepusį kišą ištraukiame ir leidžiame šiek tiek atvėsti.
Valgome.