Normandiškas kiaulienos troškinys

Šį kartą ruošime nedideliam valgytojų būreliui, taigi produktų reikės nedaug.

Imame apie 300 gr. kiaulienos, supjaustome vidutiniško dydžio kubeliais. Apvoliojame miltuose ir apskrudiname aliejuje.

Mėsą padedame į šalį. Pakepiname nedidelio poro baltąją dalį.

Kai porai pasidaro minkšti ir išleidžia sultis, sudedame atgal mėsą, dedame lauro lapelį, šaukštelį grūstų juodųjų pipirų, pusantro litro jautienos sultinio, šaukštą pomidorų pastos ir keletą smulkinto česnako skiltelių.

Statome į 250C orkaitę ir uždengę troškiname apie valandą. Po valandos įdedame kelias smulkintas morkas, dedame šaukštą neriebios grietinės, jei trūksta skysčio, įpilame šiek tiek vandens ir troškiname dar apie valandą.

Pateikiame su paskrudinta balta duona.

Valgome.

 

 

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *