Tai va,
užtikome tokia įdomią parduotuvėlę, vardu “Jomarkas”. Randasi “Europoje”. Šio atradimo pasekoje nusipirkome keletą šamų. Vieną rukytą, kitą – šviežią. Rūkyto negaminsiu, tai ir fotkių nebus. Paminėsiu, kad labai gardus, rupūžiokas buvo.
Na o va apie šviežią papasakosiu štai taip:
Pirma nulupame odą – čia turbūt sunkiausias darbas, kai nesi įgudes šamo specialistas. Tačiau kantrybė daro savo. Nuluptą šamą supjaustome poros pirštų storio gabalais, pabarstome druska ir pipirais beigi išspaudžiame vieną nedidelę citriną.
Paliekame valandėlę pasimarinuoti.
Išsimarinavusį šamą dedame ant grilio. Šiuo atveju darėme namuose, taigi naudojom orkaitės grilį. Kepti reikės kažkur 30 minučių.
Kol žuvis kepa, į nedidelį puodą pilame dvi stiklines sauso balto vyno. Užverdame ir leidžiame jam nugaruoti per pusę.
Tada dedame 150g susmulkinto Gorgonzolos sūrio bei pora šaukštelių Parmezano sūrio, įtarkuojame šiek tiek muškato riešuto, įberiame truputėlį juodųjų pipirų. Verdame dar kokias 10min, kol sūriai ištirps, o padažas sutirštės.
Pateikiame su garuose virtais brokoliais.
Valgome.