Pamenu, vaikystėje mane vesdavosi į tokį vaikų restoraną – kavinę “Nykštukas”. Ir ten visada valgydavau trintą vištienos sriubą. Vadinosi ji “Gaidelis”.
“Nykštuko” jau seniai nebėra, na o sriubą reikėtų įamžinti.
Imame vieną vištos krūtinėlę, metame ją į puodą su vandeniu ir verdame kokias 20 minučių. Viską nupilame, mėsą nuplauname. Tokiu būdu nereikės budėti prie verdančio sultinio, nugriebinėti putų, ir pergyventi, kad jis gavosi neskaidrus. Įpilame pusę puodo vandens, dedame nuplautą vištos krūtinėlę, lauro lapą, porą šaukštelių druskos, keletą juodųjų pipirų ir verdame valandą. Mėsą ištraukiame.
Ant sviesto pekepiname vieną didelę supjaustytą morką bei vieną didelį svogūną. Viską beriame į sultinį ir verdame, kol morkos suminkštės.
Susmulkiname vištieną ir beriame į sultinį. Paverdame dar kokias 10minučių.
Viską sutriname blenderiu.
Pateikiame su paskrudinta šviesia duona.
Valgome.
Ačiū už receptą! Kaip supratau, čia originalus receptas, nes skonis tas pats kaip vaikystėj 😉