Osso buco. Troškinta jautienos kulninė

DSCN6447

Šiam patiekalui reikės didelio ir gilaus puodo, į kurį reikės sutalpinti keturias jaučio kulnines.

DSCN6396

Taigi, imame keturias kulnines, apvoliojame jas miltuose ir apkepame aliejuje.

DSCN6404

Nulupame tris skilteles česnako, smulkiai supjaustome kelis vidutinio dydžio svogūnus. Keptuvėje įkaitiname aliejų, jame kelias minutes pakepiname česnaką, tada sudedame svogūnus. Kepiname ant vidutinės ugnies keletą minučių.

DSCN6409DSCN6410

Viską dedame i puodą, ant viršaus verčiame dvi smulkiai pjaustytas vidutinio dydžio morkas, vieną smulkiai pjaustytą salierą.

DSCN6416

Pilame porą litrų jautienos sultinio, porą skardinių smulkintų pomidorų, dedame šakelę rozmarino, vieną lauro lapuką, porą šaukstelių druskos.

DSCN6420DSCN6423

Palaukiame kol užvirs, sudedame mėsą, įpilame vandens, kad viską apsemtų ir uždengę troškiname dvi-tris valandas. Baigę troškinti, suberiame smulkintas petražoles, paverdame dar 10min.

DSCN6425DSCN6440

Pateikiame su bulvių koše.

DSCN6447Valgome.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *