Na, galų gale įsigijau ilgai svajotą lėtapuodį (slow cooker’i). Aparato principas – maistas ruošiamas žemoje temperatūroje, tačiau ilgą laiką.
Pirmas eksperimentas – banali lėtoji jautiena.
Taigi, imame pusantro kilogramo jautienos mentės, ją apkepame keptuvėje. Lėtapuodžio dugną išklojame stambiai pjaustytais svogūnais (porą, trejetą galvų) ir stambiai pjaustytomis morkomis (irgi 3-4 morkos).
Ant daržovių dedame mėsą, įmetame keletą smulkinto česnako skiltelių, įpilame pusę stiklinės jautienos sultinio. Papipiriname ir padruskiname. Galiausiai krauname mažų šviežių bulvyčių (arba pasmulkintu didesnių).
Lėtapuodį jungiame 8 valandoms ant žemos temperatūros.
Mėsa gaunasi neįtikėtinai minkšta, tuo tarpu daržovės išsitroškina puikiai ir nesubyra.
Valgome.