Šonkauliai itališkai

Sveiki sulaukę naujųjų metų, mielieji blogo lankytojai! Linkime nebijoti eksperimentuoti ir gyventi skaniai :).

O naujų metų proga, vėl naikinsime šonkauliukų atsargas.

Imame apie du kilogramus kiaulienos šonkaulių. Supjaustome po vieną kauliuką. Viską sudedame į didėlesnį indą, įšspaudžiame porą citrinų ir užpilame vandeniu (pačias citrinas paliekame inde). Marinuojame keletą valandų.

Baigę marinavimą paskrudiname keptuvėje. Jeigu kiaulinas buvo riebus, kepame, kol išsilydys visi lašiniai.

Pakepintus šonkaulius dedame į storasienį puodą (labai gerai tinka kazanas). Užpilame trimis stiklinėmis Lambrusco vyno ir gariname ant aukštos ugnies, kol vynas išgaruos.

Tada ant viršaus metame keletą šakelių rozmarino, keturias sutraiškytas česnako skilteles, apie 400gr trintų pomidorų (ne pastos), porą šaukštelių saldžios paprikos miltelių, nedidelę saujelę ožragės.

Galima įmesti aštrių pipiriukų bei džiovintų pomidorų. Viską užpilame verdančiu vandeniu iki viršaus.

Uždengę troškiname ant žemos ugnies apie 20-30minučių. Tada atidengiame, ugnį pakeliame iki vidutinės, atsidarome alaus ir gariname apie porą valandų (arba, kol nebeliks skysčio).

Pateikiame su bulvių koše ir, jei turime raugintais kopūstais.

Valgome.

Jei po 10 minučių po pradėjimo valgyti, puodas atrodo taip:

reiškia, višskas pavyko 🙂

Naudotas šaltinis.

About the Author

6 thoughts on “Šonkauliai itališkai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *