Šio vakaro patiekalas: Kijevo kotletai.
Porą valandų prieš ruošiant, pasigaminame žolelių sviestą. Įmaišome druskos, šiek tiek česnako ir dedame sau labiausiai patinkančias žoles ir prieskonius. Tinka kalendra ir petražolės, aštrių paprikų milteliai. Žodžiu viskas, kas patinka. Sviestą sumaišome ir dedame į šaldytuvą.
Imame vištienos krūtinėles ir jas ploniname plaktuku (lygiąja puse, kad nesuplyštų). Vienam Kijevo kotletui reikia pusės krūtnėlės.
Išmuštą mėsą pasūdome ir dedame gabalėlį (apie 3-4 arbatinius šaukštelius) sviesto. Viska susukame į štai tokį “cepeliną”.
Puode įkaitiname aliejų. Mėsos suktinukus pamirkome į plaktą kiaušinį ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Procesą pakartojame porą kartų
ir dedame kotletą į verdantį aliejų (aliejų kaitiname ant vidutinės ugnies, – jokiu būdu neperkaitiname, nes džiūvėsėliai ims greitai degti).
Paverdame apie 10-15minučių. Musu kotletai gavosi labai dideli, nes naudojome gana didelių kaimiškų vištų krūtinėles, todel pavirę taukuose, mes įdėjome kotletus į orkaitę ir pakepėme dar 15 min.
Pateikiame su bulvytėmis ir mėgstamu garnyru.
Valgome.
kijevo kotleto gamyba